weizendubbel bock

wdb

Deze weizen dubbel bock zoekt de grens op qua alcoholpercentage en  bitterheid.  Misschien gaat het wel net over de grens….In de kleur zit een rode gloed welke wordt veroorzaakt door de red crystal malts. De  hopsoorten Saaz en Hersbrucker zorgen voor de subtiele bitterheid en een aangename aroma. Samen met het fruitige gist profiel en de volle smaak van de tarwe mouten is dit een verraderlijk lekker biertje.

Het bier is vergist in 2 batches waarbij elke batch vergist is met een ander gist.

Basis
Naam recept : weizen dubbel(bock)
Kenmerk : bock en dubbel
Brouwdatum : 27-5-2016
Biertype : Weizendoppelbock/Weizenbock
Aantal liters : 28
Gewenst begin SG : 1075
Brouwzaalrendement : 65.0%

Algemeen
Totaal benodigd brouwwater : 43,38 liter
Maischdikte : 2,90 l/kg
Maischwater : 30,50 liter
Spoelwater : 12,88 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 43 EBC(Dan A. Morey)
Berekende bitterheid : 18 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting
Pilsmout (WM) 28,6 % 3,000 kg 4 EBC
Tarwemout (DM) 51,0 % 5,350 kg 4 EBC
Munchener mout (HM) 11,1 % 1,170 kg 15 EBC
Red Crystal mout 2,9 % 0,300 kg 320 EBC
Cara gold 2,9 % 0,300 kg 120 EBC
Roast 1000 0,8 % 0,080 kg 1000 EBC
Amber (DM) 2,9 % 0,300 kg 50 EBC

Massa hop
Hallertau Hersbrucker 2,7 % 30 gr 30 Min. 6 EBU
Hallertau Hersbrucker 2,7 % 40 gr 5 Min. 2 EBU
Hallertau Hersbrucker 2,7 % 40 gr 0 Min. 0 EBU
Saaz (CZ) 3,9 % 30 gr 60 Min. 11 EBU

Gist
Gistsoort :

1. Fermentis Safbrew WB-06

2. fermentis Abbaye