Tripel

De 1ste brouw met de nieuwe installatie.

Met hulp van mijn buurman Eric een prachtige installatie gemaakt! Nu de proef op de som; een tripel gebrouwen en vergist in twee verschillende gistvaten met andere gisten. Hierbij het recept:

2 verschillende gisten gebruikt……welke is het lekkerst?

tripelBrouwVisie Receptrapport ¦

Naam recept : Tripel
Kenmerk : s04 vs abbaye
Brouwdatum : 19-12-2015
Biertype : Tripel
Aantal liters : 30
Gewenst begin SG : 1069 (7,6 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 68.6%

Algemeen
Totaal benodigd brouwwater : 45,20 liter
Maischdikte : 3,52 l/kg
Maischwater : 35,00 liter
Spoelwater : 10,70 liter
Kooktijd : 80 minuten
Berekende kleur : 26 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 24 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting:
Pilsmout (WM) 46,2 % 4,600 kg 4 EBC
Munich mout 15 19,1 % 1,900 kg 15 EBC
Tarwemout 7,5 % 0,750 kg 3 EBC
Amber (DM) 3,0 % 0,300 kg 50 EBC
Pale Ale Malt (2 Row) 22,6 % 2,250 kg 4 EBC
Caramelmout 120 (DM) 1,5 % 0,150 kg 120 EBC

Massa hop:
Centennial 8,9 % 30 gr FWH 18 EBU
Hallertau Mittelfrüh 3,6 % 25 gr 20 Min. 4 EBU
Hallertau Mittelfrüh 3,6 % 17 gr 10 Min. 2 EBU
Citra 12,5 % 30 gr 0 Min. 0 EBU

Opmerkingen : hopbloemen los in de brouwketel.
mittelfruh was op daarom masse 2de gift 17 gram
oorspronkelijk zou dit 30 gram moeten zijn.
citra toegevoegd na “vlame off”

Gist de helft met Fermentis S-04 en dan andere helft met Fermentis Abbaye

bel tripel eng tripel